Ginds, tussen de netels - Dimitri Verhulst

maart 2019

 

 
"Ginds, tussen de netels", is een hartverscheurende tragedie van Dimitri Verhulst gebaseerd op "Bloedbruiloft" van Federico Garcia Lorca. Het werk, vol poëzie en rituelen, is gedrenkt in zuiderse vurigheid. Het wordt verplaatst naar het denkbeeldig Belgisch dorpje Urtica - de wereldhoofdstad van de brandnetels - waar twee families al generaties lang een bloedige vete uitvechten.

De clan Delfosse bekampt de familie Muermans op leven en dood. En waarom? Afgunst over grond, discussies over verkoopprijzen,… Celeste Delfosse verwoordt het als volgt: ‘... de waarde van een leven loopt hier gelijk op met de prijs van een vierkante meter.’ Als dan Celestes zoon Cédric op trouwen staat met Emelyne, een jonge vrouw die ‘iets’ gehad heeft met Léon Muermans, voltrekt zich (alweer) een drama in Urtica.


Meer lezen...

ActeurRol
Maaike Tubex  - Regisseur
Jonatan BaertCédric Delfosse
Carine DesleeCéleste Delfosse-Anciaux
Frank Van LoockeGilbert Dupont
Isolde TackEmelyne Dupont
Isabelle VanleeuwenLauretta Gazetta
Dimitri ClaeysLéon Muermans
Natalie Vandaeletante Nelly
Jeroen AdamsJacques-André
Eva LambaerePierette Dupont
Margot DemeulemeesterGonda Laffut

Speeldata 
29 maart 2019 om 20:00C.C. De Stringe
30 maart 2019 om 20:00C.C. De Stringe
31 maart 2019 om 18:00C.C. De Stringe
04 april 2019 om 20:00C.C. De Stringe
05 april 2019 om 20:00C.C. De Stringe
06 april 2019 om 20:00C.C. De Stringe

Van ridder Boudewijn - Mathias Sercu

november 2018

 

Linda is een prinses en Boudewijn een ridder. De een heeft 22 jaar ervaring en de andere blijft voor altijd 10. Samen met Mirko wonen ze in een slot van licht ontvlambaar stro. Mirko was vroeger op Suzy, de dienstmeid van prinses Linda die geen eierstokken heeft. Nooit gehad. Dat kwam goed uit want Mirko wou zijn zaad toch niet geven.
Linda heeft wel eierstokken. Mirko is de slotgracht overgestoken en is nu op haar. Al maakt dat van Mirko nog geen prins. Hij blijft een Zwarte Ridder, verblind door de zinderende kleuren waarvan ze in Tenerife de aerobicspakken van de animatrices maken. Typisch.
 
Terwijl het leven er zou kunnen uitzien als sappig gebraden kip met gekarameliseerde appelmoes, dreigt een onverwacht en tevens belachelijk dilemma over rijst en frietjes toch nog voor ruzie te zorgen. Ruzie om Suzy. Dat rijmt lekker.


Meer lezen...

ActeurRol
Koen Lauwereyns  - Regisseur
Isabel Coussement
Elise Hoste
Hannes Sabbe
Dries Velghe

Speeldata 
10 november 2018 om 20uC.C. De Stringe
16 november 2018 om 20uC.C. De Stringe
17 november 2018 om 20uC.C. De Stringe